Сигнализирай!

Ограбиха домакина на Световното

Gospodari.com
Gospodari.com
25.11.2022 г.
22
0

Ограбиха домакина на Световното в Катар. В мача срещу Сенегал Катар стоеше солидно дори при изоставане от 0-1. Именно при този резултат се случи и най-дискусионният момент в мача. При пробив отдясно топката е избита отвъд аут линията. Страничният съдия вижда последно докосване на футболист на Катар и съответно корнер. От последвалия ъглов удар идва втори гол за Сенегал. От повторенията обаче се оказва, че последно с топката е играл сенегалец.

Голът не сломи домакините, но направи задачата им осезаемо по-трудна. Те се върнаха в мача с първото си попадение на Световно първенство, но инкасираха още един гол и отстъпиха с крайното 1-3. Веднага след края на мача започнаха въпросите "какво би станало, ако втори гол за Сенегал няма и Катар изравни?". Според някои домакините дори са били ограбени от шанс за победа чрез това грешно отсъждане.

Източник: ESPN

Освен това така се появяват нови дискусии относно системата ВАР. Тя към момента не може да се включи при разглеждане на грешно решение относно аут или корнер. Рекордният брой отсъдени засади обаче се дължат именно на полуавтоматичната система за отсъждането им. От нея вече си изпати Аржентина. "Гаучосите" видяха 3 техни гола да бъдат отменени, а в последствие Меси и компания разочароваха света, като загубиха от Саудитска Арабия с 1-2.

Катар вече счупи няколко антирекорда по време на шампионата. След като стана първият домакин, загубил първия си мач, тимът повтори срещу Сенегал. Шансовете за продължаване напред на катарците са нищожни, като те разчитат на победа в последния си мач срещу Нидерландия, както и на позитивна голова разлика спрямо втория в групата, ако той загуби срещите си.

Източник: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.