Сигнализирай!

Der Spiegel: Нов масиран авиоудар се готви от Русия срещу Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
01.12.2022 г.
28
0

Немското издание Der Spiegel предупреди, че от Русия се готви нов масиран авиоудар срещу Украйна. На руското военно летище "Енгелс-2" край Саратов е отчетена повишена активност, пише изданието. "Енгелс-2" е стратегическа руска военна база на 14 км от Саратов.

То се позовава на спътнически изображения, направени от Maxar Technologies и Planet Labs на 28 ноември. На снимките могат да се видят 20 бомбардировачи Ту-95 и Ту-160. Според военния анализатор Арда Мевлютоглу на кадрите могат да бъдат различени и цистерни с гориво, сандъци с боеприпаси, транспортни средства и ремонтни материали.

70% от Киев и 90% от Молдова са без ток заради поредните руски атаки

Der Spiegel/Maxar Technologies/European Space Imaging

"Интересно е и че са паркирани големи товарни самолети. Това говори за скорошна голяма доставка в базата, вероятно на критали ракети", казва Мевлютоглу. Той допълва, че тези данни свидетелстват, че Русия се готви за нова масирана атака срещу Украйна.

На 23 ноевмри украинската територия бе подложена на масиран обстрел. Ракета удари жилищна сграда в Киевска област, убивайки четирима души и ранявайки още 34. Сред тях са и пет деца.

В резултат на обстрелите загинаха трима жители на Киев, а 11 бяха ранени. Това бе съобщено от кмета Виталий Кличко. На другата сутрин 2/3 от Киев нямаха ток и вода, като общо 10 милиона души в цяла Украйна нямат електрозахранване. На практика всичките ВЕЦ и ТЕЦ са повредени.

Повече от 10 милиона души в Украйна останаха без ток

Руското министерство на отбраната отрече техни ракети да са уцелили Киев и региона. Според руските власти разрушенията в града били следствие от паднали чужди ракети и украинската противовъздушна отбрана, разположена в жилищните квартали.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.