Сигнализирай!

Ген. Мутафчийски: Covid-19 въобще не е в миналото (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.12.2022 г.
22
0

Ген. Мутафчийски: Covid-19 въобще не е в миналото.

"Дали си направихме изводи? Covid-19 въобще не е в миналото", каза директорът на Военномедицинска академия пред БНТ и припомни какво е направено в ръководената от него клиника по отношение на инфекциозните болести.

По думите му във ВМА е създаден диагностичен блок, който е залепен към Инфекциозната клиника.

Отпадат всички мерки срещу Covid-19 (видео)

"Създадохме съвършената клиника. Не е нужно да напуска пациентът сградата на болницата, за да се направи скенер, рентген, вирусологично изследване, включително с възможност за телемедицина. При някои инфекциозни заболявания при лечението не е нужно да преминават лекарите лично", каза още ген. Венцислав Мутафчийски.

БулФото
Новите пандемии

За вероятността от възникване на нови пандемии, Мутафчийски отбеляза:

"Ние трябва да сме готови за такива предизвикателства. Не е нужно да си пророк, за да знаеш, че на света ще се яви нова пандемия."

В класация за готовността на държавите в Европа за справяне с пандемия към настоящия момент и към бъдещето - България е на предпоследно място, подчерта ген. Венцислав Мутафчийски.

Европейска държава планира санкции за неваксинираните срещу Covid-19

"Много ме възмущаваше по време на пандемията когато с насмешка се говореше - ще ваксинират гледачи на норки, ами ще ги ваксинираме, защото норките се оказаха възприемчиви и когато отиде вирусът в норката ние не знам как може да се промени", допълни ген. Венцислав Мутафчийски.

iStock
Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.