Сигнализирай!

За първи път от 9 години насам модата измести технологиите по богатство

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2022 г.
16
0

За първи път от 9 години насам модата измести технологиите по богатство.

На 7 декември собственикът на Twitter Илон Мъск загуби за кратко мястото си на най-богатия човек в света в полза на френския бизнес магнат Бернар Арно.

Арно е съосновател и главен изпълнителен директор на луксозната марка Louis Vuitton Moet Hennessy и заедно със семейството си оглави класацията на милиардерите в реално време на Forbes с лично богатство от 184,7 милиарда долара.

Ще загуби ли Мъск титлата си на най-богатия човек в света?

Това обаче бе за кратко и Мъск отново се върна на първо място с лично богатство от 185,8 милиарда долара. Въпреки това се отбелязва, че за първи път от девет години насам начело на класацията застава личност, която не е от сферата на технологиите, пише LADbible.

За последен път това се случи през 2013 година. Тогава класацията на Forbes за четвърта поредна година водеше мексиканският бизнесмен от ливански произход Карлос Слим. Слим е собственик на най-големия мобилен оператор в Латинска Америка и на глобалния конгломерат Grupo Carso. Нетното състояние на 73-годишния тогава Слим се оценяваше на 73 милиарда долара. Сега неговите активи се оценяват на 82,4 милиарда долара.

Карлос Слим бе обявен за най-богатия човек в света още през 2010 година, когато засенчи собственика на Microsoft Бил Гейтс.

Към момента главният изпълнителен директор на Tesla отново е на първо място в класацията. Неговото нетно богатство обаче е спаднало с 4,1 милиарда долара до 185,8 милиарда долара.

Милионерът купи Twitter с продажба на акции на компания си за електрически автомобили, за да финансира сделката за 44 милиарда долара.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.