Сигнализирай!

Партньорът на Ева Кайли призна за „мръсни пари“ от Катар

Gospodari.com
Gospodari.com
15.12.2022 г.
32
0

Партньорът на Ева Кайли проговори за „мръсни пари“ от Катар.

Италианецът Франческо Джорджи, който живее на семейни начала със зам.-председателя на Европейския парламент Ева Кайли, призна, че е приемал „мръсни пари“ от Катар за Мондиал 2022, пише италианският La Republica.

Скандалът с името на високопоставения евродепутат от Гърция се разрази в края на миналата седмица с ареста на Кайли и други уличени в корупция настоящи и бивши евродепутати. Разследващите съобщават за подкупи в размер на над 1,5 милиона евро. От резиденцията на зам.-шефа на европарламента са били конфискувани 500 000 евро.

Арестуваха вицепрезидент на Европейския парламент заради корупция

Схемата на Панцери

В центъра на разследването на белгийската съдебна система се споменава името на Пиер-Антонио Панцери, уточнява „Сега“. Той е бивш член на Европейския парламент от групата на социалдемократите. След напускането му през 2019 година Панцери основава неправителствената организация „Борба с безнаказаността“, през която се твърди, че са били разпределяни парите.

Франция попари надеждите на голямата изненада Мароко (видео)

Джорджи, заедно с Кайли, Панцери и Николо Фига - Таламанка са следствени по обвинение в корупция, свързана с организирането на Световното първенство в Катар тази година. Твърди се, че в схемата е замесено и Мароко чрез външната си информационна служба Dged. Документите, с които вестникът се е запознал, показват, че Панцери, Коцолино и Джорджи са поддържали контакти с Dged и с посланика на Мароко в Полша.

Панцери е в ареста заедно със съпругата и дъщеря си. Очаква ги съдебен процес. В същото време генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Лука Визентини, който също е замесен в случая, бе освободен в неделя с лека мярка за неотклонение. В интервю от 25 октомври той похвали Катар като страна, ориентирана към реформи.

Ева Кайли

Европарламентът прекрати мандата на уличената в корупция Ева Кайли

Ева Кайли е от групата на Социалистите и демократите. Понастоящем е изключена от Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК, чийто член бе преди скандала. В Европейския парламент е от 2014 година.

LinkedIn

Според Daily Mail партньорът ѝ е заявил пред разследващите:

„Ще направя всичко възможно, да освободят партньорката ми, за да може да се грижи за 22-месечната ни дъщеричка.“

В профила си в Linkedin Джорджи се представя като акредитиран парламентарен съветник.

Видео: YouTube/EU debates TV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.