Сигнализирай!

„Надежда всяка за обвинителен акт оставете“. Гешев с охота приглася на ГЕРБ, заяви Рашков (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.12.2022 г.
24
0

„Надежда всяка за обвинителен акт оставете“. Гешев с охота приглася на ГЕРБ, заяви Рашков.

Народният представител от „Продължаваме промяната“ и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков отказа да се яви на разпит в прокуратурата и припомни, че през 2021 година вече е дал показания.

Рашков заяви, че е съдействал в най-голяма степен в разкриването на обстоятелствата за АМ „Хемус“.

„През 2021 година започнахме разследване за безобразията на ГЕРБ по изграждането на няколко лота. 1,2 млрд. лева са дадени на близки до ГЕРБ фирми – те са 15. Средствата са раздадени авансово. В разследването установихме, че от една банка тези авансови средства се изнасят. Ако главният прокурор е на мястото си, вместо да обвинява представител на една партия в грях, той къде беше в тези разследвания?“, коментира Рашков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Бившият вътрешен министър обясни, че досъдебното производство се намира в прокуратурата. И призова: „Да отворят папките и да внесат делото в българския съд. Там има всички доказателства, от които прокуратурата се нуждае“.

Рашков: Ще се явя в прокуратурата, когато Борисов каже коя е Мата Хари

„Ако разследването в МВР е в напреднала фаза и приключва. И от 1 обвиняем броят им е нараснал на 9, няма ли главният прокурор да информира обществеността за паралелното разследване в Националната следствена служба? Но там мишените са ръководни длъжностни лица от партия ГЕРБ. Повече от година и половина никаква информация не излиза от там. Ще ви кажа нещо много тревожно от кухнята. Изразът, който аз чух, е: „надежда всяка тук за обвинителен акт оставете“, каза още Рашков.

Той обясни, че е спазил закона и е информирал обществеността за строителството на АМ „Хемус“, както и за ремонтите на 400 язовира за 500 млн. лева.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.