Сигнализирай!

Шах и мат за Мароко в малкия финал (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.12.2022 г.
31
0

Хърватия спечели бронзовите медали на Световното първенство в Катар. “Шахматистите“ победиха с 2:1 Мароко в малкия финал.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1604173122013388800

Така Хърватия за второ поредно световно първенство стига до медалите. Преди 4 години в Русия Лука Модрич и компания загубиха във финалния мач от Франция.

Един последен шанс да стане най-великия (видео)

Самият двубой предложи много интересни моменти и положения. Хърватия излезе напред в резултата с гол на "маскирания" Гваридол.

Източник: Twitter

Мароко изравни секунди по-късно чрез Дари. Победата за балканците донесе Мислав Орсич с прекрасен втори гол. И трите попадения паднаха още през първото полувреме.

Източник: Twitter

За капитана на “шахматистите“ Лука Модрич вероятно този успех беше последният му мач на световно първенство. Ветеранът е вече на 37 години и макар, че не е официално обявил, трудно можем да го видим след 4 години по терените на САЩ, Канада и Мексико.

Източник: Twitter

Мароко пък спокойно може да бъде определен като голямата сензация на този Мондиал, след като направиха историческото първо класиране на африкански отбор за 1/2-финалите на най-престижния футболен форум.

Видео: Sportal

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.