Сигнализирай!

Започнаха разговорите между Байдън и Зеленски (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2022 г.
27
0

Започнаха разговорите между Байдън и Зеленски.

Самолетът с украинския президент Володимир Зеленски кацна по-рано във военновъздушна база близо до Вашингтон, предаде NOVA. Телевизионни кадри показаха как самолетът е посрещнат от голям конвой на пистата.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

Това е първото посещение на украинския президент в чужда страна от началото на войната през февруари. Пътуването му бе сравнено с коледната поява на Уинстън Чърчил в Капитолия през 1941 г., дни след като нападението на Япония над Пърл Харбър вкарва САЩ във Втората световна война.

https://twitter.com/POTUS/status/1605554017987227648

Зеленски беше посрещнат в Белия дом от президента Джо Байдън.

https://www.youtube.com/watch?v=xMCussw_z_s

Очаква се Зеленски да говори и пред Камарата на представителите. Председателят Нанси Пелоси призова членовете ѝ в писмо да не отсъстват от залата. Текстът гласи още, че ще се “постави специален фокус върху демокрацията”.

Гледайте на живо:

https://www.youtube.com/watch?v=MDZwsbHzROQ

Официално ще бъде обявен новият пакет от помощи на стойност почти 2 милиарда долара. За първи път в мащабния пакет се включва батарея от системите за противоракетна отбрана “Пейтриът”, както и авиационни бомби с прецизно насочване.

Володимир Зеленски заминава за САЩ, за да се срещне с Джо Байдън

Конгресът е на път да одобри още почти 45 милиарда долара помощ за Украйна като част от мащабния законопроект за правителствените разходи. Засега обаче САЩ не са склонни да предоставят на Украйна свои изтребители.

Путин три пъти е отлагал инвазията в Украйна, твърди разузнавач

Междувременно стана ясно, че Русия обмисля 30% увеличение на въоръжените си сили до 1 милион и половина души. 

„Известно е, че днешният военен потенциал и възможности на почти всички големи членки на НАТО са използвани. Въпреки това, нашите войници, сержанти и офицери се сражават за Русия смело. Те постигат нашите цели малко по малко. Без съмнение, всички тези цели ще бъдат постигнати на всички руски територии”, заяви Владимир Путин.

Путин подчерта, че Русия не е виновна за войната, защото и двата народа изживявали трагедия. Той поиска ядрените способности на страната му да бъдат развити допълнително, защото те били основен гарант за суверенитета и териториалната цялост, стратегическото равенство и баланса на силите в света.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.