Сигнализирай!

Племеник на съоснователката на Black Lives Matter е загинал след арест (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.01.2023 г.
19
0

Племеник на съоснователката на Black Lives Matter е загинал след арест на полицията в Ел Ей, пише The New York Post. От кадрите, разпространени от медията, се вижда как Кийнън Андерсън е преследван от полицай на мотор близо до кръстовище в предградие на Лос Анджелис, Калифорния. 31-годишният племеник на Патрис Кълърс се опитва да избяга при опит на полицая да го задържи.

Инцидентът е станал на 3 януари, а кадрите от 19-минутния арест са предоставени от полицията. Свидетели на мястото посочват, че при акцията се е стигнало до задръстване в буслентата на платното. При пристигането на подкрепления Андерсън се подчинил на заповедта и коленичил на пешеходната пътека. От пълния запис на видеото става ясно, че младият тъмнокож мъж се е притеснил, че от полицията ще сложат доказателства в колата, която е оставил по-рано на пътя.

„Те се опитват да сложат нещо в колата ми“, извикал той. „Кой се опитва да сложи неща в колата?“, попитал на свой ред полицаят, но не получил конкретен отговор.

Аналогия с ареста на Джордж Флойд в Минеаполис

След размяната на репплики Андерсън станал още по-превъзбуден и отказал да се подчини. Скочил на крака и започнал да кръстосва и да излиза на платното за движение.

При залавянето му от екип полицаи той започнал да вика:

„Те се опитват да ме Джордж Флойднат. Те се опитват да ме Джордж Флойднат“ по аналогия с ареста и убийството на чернокожия мъж в Минеаполис, отключил масовите протести през 2020 година под името Black Lives Matter.

Дерек Шовин получи 22 години и половина за убийството на Джордж Флойд

Според друг запис от инцидента, също разпространен от полицията, свидетел на сцената казва: „Този мъж предизвика инцидент. Опита се да открадне колата ми. Не мислете, че полицаите го малтретират.“

При задържането на Андерсън полицията е използвала електрошоков пистолет. Пет минути по-късно на място се появил и екип от парамедици, които откарали Андерсън в болница. Четири часа след това младият мъж е изпаднал в критично състояние и не е могъл да бъде върнат към живота.

След направена аутопсия в тялото му били намерени следи от кокаин и канабис. Но официалното заключение още не е публикувано.

Патрис Кълърс бе съосновател на Black Lives Matter Global Network Foundation, но се отказа, след като попадна в скандал с многомилионна сделка за недвижим имот. Тя обяви, че племеникът ѝ е бил убит от полицията.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.