Сигнализирай!

Ердоган обяви награда от $500 000 за главата на баскетболист от НБА

Gospodari.com
Gospodari.com
13.01.2023 г.
14
0

Ердоган обяви награда от $500 000 за главата на баскетболист от НБА. В смъртна опасност може да се намира играча, роден под името Енес Кантер. Турчинът вече прекара над една декада в Националната баскетболна асоциация, но това не спира турското правителство да го преследва. Причината е звучните позиции против режима на Ердоган, които Кантер е заемал през годините.

Image
Снимка: Twitter

Това е нова стъпка в продължаващата сага между турския президент и спортната звезда. Кантер успя да придобие американско гражданство през 2021 г. Тогава той смени и фамилията си на Freedom (Свобода). По време на цялата си кариера той се е обявявал против погазването на човешките права и диктаторските навици на Реджеп Ердоган. Това му спечели черен печат за завръщане в родината, а семейството му бе подложено на натиск.

Сега обаче действията на турското правителство са безпрецедентни. Кантер не само е сред най-издирваните "престъпници" според турското правителство. За информация, водеща до залавянето му е обявена награда от 10 милиона турски лири. Това е еквивалент на около 500 000 щатски долара. Самият баскетболист коментира новината пред New York Post:

"Това прави нещата много опасни. Преди наградата, турските служби бяха по петите на издирваните, но сега всички ги преследват, защото искат парите."

Изказване на Ердоган за Роналдо обвърза футбола и политиката

208-сантиметровият център за последно игра за Бостън Селтикс през миналия сезон. За 11-те си години в Лигата на извънземните, турчинът е сменил 5 отбора - Юта "Джаз", Оклахома Сити "Тъндър", Ню Йорк "Никс", Портланд "Трейл Блейзърс" и Бостън.

Видео: DIEMAXTRA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.