Сигнализирай!

Най-високият човек на света се притеснява да не стъпче най-малките хора (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.01.2023 г.
47
0

Най-високият човек на света се притеснява да не стъпче най-малките хора.

Турчинът Султан Кьосен, който в момента държи рекорда, се страхувал да не настъпи най-ниския човек по време на историческата им среща преди години. Най-ниският мъж на света - Бахадур Данги - Кьосен срещнал през 2014 година в Лондон. А най-ниската жена - Джьоти Амге - четири години по-късно в Египет.

Най-високият мъж предложи на най-високата жена да се съберат за доброто на Турция

Двете забележителни събития били „помрачени“, както пише LADbible, от признането на Кьосен. В подкаста Discover with Ruhi Cenet той казва:

„Страхувах се, че ще ги настъпя и ще смачкам телата им. Освен това, така и не чух какво ми казваха те. Чувах ги, че говорят, но думите не достигаха до слуха ми.“

https://www.youtube.com/watch?v=4S4RfWeH9vA

От думите на турчина излиза, че срещите му с двамата „дребосъци“ не е била особено успешни, но като видим кадрите от събитията, не оставаме с подобно впечатление. Нали?

Новият претендент

Междувремеменно стана ясно , че Султан Кьосен е напът да бъде детрониран от първенството си по ръст от друг гигант - от 29-годишния ганаец Сулемана Абдул Самед. Кьосен е висок цели 2 метра и 51 сантиметра, но от BBC са се натъкнали на още по-висок мъж и предстъои двамата да се срещнат, за да стане ясно веднъж за винаги кой от тях е най-високият.

Вижте новия претендент за най-висок мъж в света (видео)

Подобно на повечето прекомерно високи хора и Самед е диагностициран с гигантизъм - състояние, което се характеризира с прекомерен растеж на тялото. В родното си село в Гана той е знаменитост, но в семейството му се тревожат за здравето и живота му. Самед подлежи на регулярни прегледи всеки месец, за да бъде следено състоянието му за усложнения. Растежът му може да бъде спрян, ако се подложи на мозъчна интервенция. Тя обаче не се покрива от обществената здравна осигуровка. Подобно на Султан Кьосен и Самед се надява да създаде семейство и да се радва един ден на свои деца.

Най-високият човек на планетата отива в Москва да си търси съпруга (снимки)

Публичната си известност Кьосен бе решил да използва за същото постижениe. В търсене на своята избраница той бе предприел различни пътешествия по света. За момента, поне доколкото знаем, те не са се увенчали с резултат. Но предполагаме публичното внимание му дава надежда и ние му желаем успех.

Кадри: YouTube/Global News

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.