Сигнализирай!

Административен пропуск спаси "Златния гьол" на ГКПП Андреево

Gospodari.com
Gospodari.com
23.01.2023 г.
35
0

Върховният административен съд остави в сила решение на Административен съд - София град, с което се спира анулирането на договора за наем на Евролаб 2011" с държавата, разкрива "Дневник".
Това е по отношение на искането "Евролаб" да прекрати извършването на едновременно товаро-разтоварна дейност, както и изпълнението на функциите на оператор по товарите и изследване на храните.
За решението си съдът се позовава на невнесена нужна такса от 70 лева. Тя е за обжалване от страна на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Пропускът също не е бил коригиран в указания от съда срок.

Гечев пресушава “златния гьол” на ГКПП Андреево (видео)

На 5 декември 2022 г. "Продължаваме промяната" отбелязва този факт, като изпраща сигнал до ДАНС по отношение на възможно престъпно бездействие на агенцията по храните.
На същия ден, Христо Вълчанов, тогавашният ръководител на агенцията, е уволнен. Постът се заема от Иван Шиков.
В последствие, Министърът на земеделието Явор Гечев предоставя платежна такса, но тя не призната от съда.

През май 2022 г. кабинетът на Кирил Петков иззема дейността по фитосанитарен контрол от "Евролаб 11". След това изпраща пробите в държавна лаборатория в София.
Тогавашният изпълнителен директор на БАБХ Христо Даскалов издава заповед, която изисква фирмата незабавно да напусне наетите помещения. През август, обаче, Върховният административен съд прекратява нейното изпълнение.

Така, "Евролаб 11" остава да функционира на пункта като "оператор, отговорен за пратките".

След изборите на 2-ри октомври Даскалов е избран за депутат. На 4-ти октомври той подписва искова молба до Софийски градски съд относно дело за обявяване на нищожен сключения договор за наем с фирмата. По-късно е освободен от длъжността си на ръководител на БАБХ.

"Наследникът ми Христо Даскалов не даде ход и с последваща заповед анулира подписаните на 4 октомври от мен документи", заявява по този повод Даскалов.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.