Сигнализирай!

Русия променя часовата зона на анексирана Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
27.01.2023 г.
45
0

Русия променя часовата зона на анексирана Украйна. Часовото време ще бъде сменено в четирите украински региона, които бяха анексирани с указ на президента Путин на 30 септември.

Държавната дума на Русия ратифицира анексирането на 4 украински области

Това става ясно от проектозакон на Министерството на промишлеността и търговията, внесен за приемане от правителството. За него съобщава руската информационна агенция Interfax, цитиранa от "Дневник".

Законопроектът ще фиксира официално прехода от киевско към московско време. Това се отнася за Запорожка и Херсонска област, както и двата района на Донбас - Донецки и Лунгански.

Районите ще преминат към московско време, т.е. с един час напред спрямо сегашната часова зона и с времето в останалите части на Украйна, и с два часа по лятното часово време, тъй като Русия се отказа да го използва.

"В момента московското време работи в новите области, а новият законопроект фиксира нормативно тази процедура", съобщава министерството.

Анексирането на четирите украински области не е международно признато, а Русия не контролира цялата им административна територия. Заедно с Крим, който беше незаконно анексиран от Русия през 2014 г., те представляват около 20% от международно признатата територия на Украйна.

Путин поръча преди две седмици на правителството си развитието на четирите анексирани украински региона да достигне до руското, не по-късно от 2030 г. като инфраструктура, държавни услуги и стандарт на живот.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.