Сигнализирай!

Осъдиха наш световен шампион по щанги условно

Gospodari.com
Gospodari.com
31.01.2023 г.
29
0

Осъдиха наш световен шампион по щанги условно. Карлос Насар научи своята присъда в Районния съд в Поморие. Той се забърка в проблеми с органите на реда след като миналото лято отказа да се подчини на полицейска команда и бе спрян след 20-километрова гонка с полицията. При инцидента той е бил дрогиран и без книжка.

Снимка: bulphoto

Екшънът, за който се води делото в крайбрежния ни курорт, се разви на 27. юли миналата година. Тогава Насар, в компанията на още едно момче и едно момиче, пътуват с неговия джип. Патрул край Слънчев бряг сигнализира на световния шампион да отбие за проверка, но той не се подчинява. Вместо това дава газ и следва 20-километрово преследване с полицията. Когато най-накрая е отбит от пътя, той е тестван за наркотици. Пробата показала наличие на амфетамин и метамфетамин в кръвта му. Освен това е било установено, че 18-годишният ни елитен спортист е шофирал без документ за правоспособност.

Мотивите наказанието да не бъде ефективна присъда са, че това е първо провинение на Насар, както и показани доказателства от допинг тестове на негови адвокати, че той никога преди не е употребявал упойващи или опияняващи вещества. Окончателната присъда е 7 месеца условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Освен това той ще плати и глоба в размер на 450 лева.

Борец-шампион хвана осъден рецидивист в действие

Карлос Насар е световен шампион по вдигане на тежести от 2021 г. в двубоя. Той е и световен рекордьор в изтласкването, като рекордът бе постигнат по време на планетарния шампионат в Богота миналата година. Той завърши в топ 10 на класацията за Спортист на годината на България за 2022 г., събирайки достатъчно точки за деветото място.

Видео: RING

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.