Сигнализирай!

Русия заплашва Босна и Херцеговина, ако се присъедини към НАТО

Gospodari.com
Gospodari.com
08.02.2023 г.
34
0

Руският посланик за Босна и Херцеговина Игор Калабухов подчерта правото на Босна сама да определя външната си политика, показва EURACTIV.

 В публикуван текст от вторник, по повод на "Деня на дипломацията" Калабухов изказва:
„Босна и Херцеговина е свободна да предприеме всяка стъпка на световната сцена, да се присъедини към всяка организация. Ако това е желанието на мнозинството от гражданите и ако е полезно за страната, давайте, ще се радваме.”

източник: istockphoto

„Но трябва да разберете, че ако се присъедините към блок, чиято основна цел е унищожаването на Русия, тогава ние имаме право да се защитаваме“, добави той.

Въпреки това, Калабухов споделя, че към момента Русия не се чувства застрашена и не вижда смисъл да подсилва отбраната си.
Дипломатът тушира и страховете от намесата на ядрени оръжия.

Руски ракети са ударили държава от НАТО и са убили цивилни граждани (видео)

„Докато не сме 100% сигурни в реалността на подлите планове за унищожаването на страната ни, никой няма да натисне червения бутон. Говорейки сериозно, не мисля, че трябва да очакваме екстремни развития.“

Босна води преговори за присъединяване към НАТО от 2008 г., без особен напредък. Босненските сърби са против членството, като отказват да се присъединят към международните санкции срещу Русия.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.