Сигнализирай!

Проверяват полицаите от Пето РПУ заради убийството на Иван Владимиров (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2023 г.
21
0

Ще има цялостна проверка на служителите от 5-то РПУ заради убийството на Иван Владимиров.
Следва да се извърши цялостен преглед по отношение на приети във времето сигнали, разкрива NOVA.

От СДВР посочват, че през годините са получени множество сигнали от двете страни на конфликта, но те касаят предимно междусъседски спорове. Липсва сигнал за заплахи с насилие.

В същото време близки и приятели на жертвата твърдят, че арестуваният убиец многократно е заплашвал други съседи, включително и с личното си оръжие, като в един от случаите се е стигнало и до побои.

Братовчедката на психолога Иван Владимиров разказва за случая (видео)

Според доц. Милен Иванов, бивш зам.-директор на Академията на МВР, някъде има прекъсване на нишката. Някои от причините, които той изтъква относно пропуските на властите са "безнадеждно остарялата" система за сигнали, купищата бумаги, с които трябва да се справят районните инспектори, както и малкият брой на униформени служители на терен.

За Емануил Тодоров, бивш министър на вътрешните работи, неясен стои и въпросът защо извършителят притежава оръжие. Според него той няма основание за това.

"За притежание на огнестрелно оръжие, законът изисква ти да имаш някаква причина да го притежаваш.", разяснява бившият министър. Това, че убиецът е бивш служител на МВР за него не е достатъчно.
Също така разрешителното трябва да се подновява на всеки пет години. Това говори за допълнителни пропуски или неглижиране от страна на съответните власти.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.