Сигнализирай!

Ето кой голям английски отбор смята да купи Илон Мъск за 4,5 млрд. паунда

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
20
0

Ето кой голям английски отбор смята да купи Илон Мъск за 4,5 млрд. паунда. Става дума за добре познат клуб, който има и доста фенове в България. Това е Манчестър Юнайтед.

"Дейли мейл" пише, че Мъск харесва "червените дяволи". И е един от малкото, които могат да го купят.

Сираков разкри защо сделката пропадна

Ето кой голям английски отбор смята да купи Илон Мъск за 4,5 млрд. паунда

В момента отборът се продава, а финалните оферти се подават до петък. Интерес имат някои от най-богатите арабски консорциуми, но и Мъск е сериозен играч. Той притежава 188 млрд. долара и държи вече Туитър. Там Юнайтед имат 34,9 милиона последователи. Самият милиардер пък е с 129 млн. фенове.

Новината

За някои фенове на Юнайтед това е музика за ушите им. Самият Мъск се пошегува миналата година, че ще купи тима от "Олд Трафорд". Този път запознати казват, че работата е сигурна. Американецът споделя открито, че като дете е симпатизирал на "червените дяволи".

Наистина на един нов печеливш проект ще е трудно да се устои. Особено ако си сред най-богатите хора на света и знаеш, че ще превърнеш марката в още по-печеливша.

Интересно

През януари стана ясно, че Илон Мъск стана рекордьор на Гинес по финансови загуби.

Според Forbes, техмилиардерът – основател на Tesla се е лишил от 182 милиарда долара от личното си богатство от ноември 2021 година досега. С този си антирекорд Мъск детронира предишния първенец в негативната класация от далечната 2000 година. Той беше на японеца Масайоши Сон, изгубил „скромната“ сума от 58 милиарда долара.

Срив на акциите на Tesla клати стола на Илон Мъск

„Непредсказуемостите“ на пазара

Пак според Forbes, имуществото на основателя на компанията за електромобили се е сринало от от пика си през 2021 година от 320 милиарда до 138 милиарда през януари2023 година. основната заслуга за загубите на Мъск е ниското представяне на акциите на Tesla на пазара. По този повод малко преди Нова година Мъск пусна туит, с който оправда загубите си с „непредсказуемите късосрочни лудости“ на пазара.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.