Сигнализирай!

Гешев ще оглави „Магнитски“, ако не разследва санкционираните, заяви адв. Екимджиев

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
25
0

Гешев ще оглави „Магнитски“, ако не разследва санкционираните, заяви адв. Екимджиев.

Екимджиев е категоричен, че „този списък бележи политическата смърт на Бойко Борисов. Няма как този път той да излезе на бял кон от тази ситуация, разчиствайки така терена около себе си“. 

Михаил Екимджиев коментира, че подценяването на публиката и този път би било прекомерно и обидно, пише Darik.

„Ако главният прокурор този път не разследва включените в списъка "Магнитски", той ще бъде следващият, който ще го оглави”. Това заяви адвокатът в ефира на Euronews Bulgaria.

Според Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията тук става дума за фундаментално нарушаване на принципите за добро управление.

„Мисля, че сме прекалено големи оптимисти, за да вярваме, че това ще бъдат последните санкции и че някой си е взел поука. Надявам се, че това ще стане, защото това вреди на българските граждани и на българските институции“, категоричен е Руслан Стефанов.

Отговорникът по санкциите „Магнитски“ пристига спешно у нас

Припомняме, че на 10 януари Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ обяви нови санкции срещу български граждани. Сред тях са бившият финансов министър от времето на ГЕРБ Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката Румен Овчаров, бивши членове на борда на АЕЦ “Козлодуй” и председателят на движение “Русофили” Николай Малинов.

Към мерките срещу Пеевски, Божков и Желязков се присъедини и Великобритания, която има собствен закон “Магнитски”.

Санкционираните лица са лишили народа на България от ресурси, жизненоважни за икономическото и социалното развитие на държавата. Това коментира британския външен министър Джеймс Клевърли.

„Парите, които можеше да бъдат използвани за ремонт на пътища, изграждане на болници и подпомагане на икономическия растеж на България, вместо това се озоваха в джобовете на същите корумпирани личности”, каза още той в изявление.

Междувременно отговорникът по санкциите „Магнитски“ пристигна спешно у нас. Посланик Джим О'Браян ще участва и в обявяването на новите имена от списъка „Магнитски“.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.