Сигнализирай!

Херо Мустафа се срещна с Румен Радев (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
19
0

Херо Мустафа се срещна с Румен Радев, предаде bTV.

Срещата на посланика на Съединените щати у нас Херо Мустафа и президента Румен Радев продължи около час и половина.

Снимка: БулФото

Заедно с Херо Мустафа от сградата на президентската институция на "Дондуков" 2 си тръгна и ръководителят на "Офиса за координиране на санкциите" в Държавния департамент на САЩ Джим О' Брайън.

Той е на посещение в страната ни четири дни, след като САЩ ни изпрати нов списък по "Магнатски".

По-късно от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че Радев е разговарял с Джим О`Браян. В срещата, провела се в президентската институция, са участвали вицепрезидентът Илияна Йотова, както и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън.

Снимка: Президентство на РБ

Модернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система, е заявил президентът.

По време на разговорите са обсъдени наложените санкции на български граждани, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи.

Държавният глава Румен Радев е изразил признателността си за международната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията. Президентът е подчертал, че обществото ни очаква  следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство. Както и активно партньорство и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните съюзници в борбата с корупцията.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.