Сигнализирай!

Шейховете на ПСЖ дават 4 милиарда за Манчестър "Юнайтед"

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
15
0

Шейховете на ПСЖ дават 4 милиарда за Манчестър "Юнайтед". Катарският консорциум, който притежава и френският гранд, е внесъл първата оферта, за да се сдобие и с "червените дяволи". Това далеч не означава, че клубът ще бъде продаден за тази сума. Семейство Глейзър, което в момента притежава контролния пакет акции, иска около 6 милиарда паунда.

Image
Снимка: Twitter

Офертата е сложена на масата от лидера на консорциума и емир на Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани. Това не е финалното предложение. Самият ал-Тани сподели, че се съмнява в обявената искана сума от настоящите собственици. Според него клубът, заедно с всичките му активи, не струва повече от 4,5 милиарда паунда. Очаква се двете страни да се срещнат в тази ценова зона.

Катарски милиони се насочват към “Манчестър Юнайтед“

Емирът обаче притежава и "Пари Сен Жермен". Това го поставя в противоречие според правилата на УЕФА. Те гласят, че един и същи собственик не може да притежава два отбора, които се състезават в един континентален турнир. Такъв конфликт ще се случи, ако и двата отбора се класират за груповата фаза на Шампионската лига, което изглежда повече от вероятно. Решението в случая е консорциума да докаже, че "Юнайтед" няма да бъде администриран от същата структура и персонал, както "ПСЖ", пише The Guardian.

https://twitter.com/FootballTalkHQ/status/1624320331874992129?s=20&t=TP0opJMmJEOD8JU6GKKkHg

Друг кандидат да се сдобие с един от най-успешните клубове на Острова е сър Джеймс Ратклиф. 70-годишният бизнесмен е собственик на една от най-мощните британски компании Ineos. Тя инвестира сериозно в спорт, като притежава топ отбор в професионалния тур по колоездене със същото име.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.