Сигнализирай!

Nexo съди Карадайъ, ако не се извини

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
32
0

Nexo съди Карадайъ, ако не се извини, пише Дневник.

Криптобанката се закани да съди председателя на ДПС за клевета, ако не се извини публично за неверни според нея твърдения, отправени на 13 февруари (понеделник).

Карадайъ твърди, че като част от споразуменията с щатските и федерални регулаторни органи, компанията „е признала вината си с текущите разследвания и е платил десетки милиони глоби“ и определя служителите на компанията като „доказано виновни“.

Намалиха драстично паричните гаранции на арестуваните от NEXO

Адвокатска кантора, представляваща Nexo, е изпратила отворено писмо до Мустафа Карадайъ.

В него посочват, че това твърдение е „категорично невярно и показва смущаващо неразбиране на фундаментални правни положения“. Според тях, то потвърждава, че не са налице каквито и да било наказателни разследвания и производства срещу компанията в САЩ.

SEC. Снимка: iStock

Оттам отбелязват, че споразумението не включва никакви констатации или твърдения, че Nexo е участвала в измама или подвеждащи бизнес практики. Или че клиенти на компанията са били ощетени или подведени относно финансово състояние.

NEXO публикуваха видео с разкрития за лъжите на прокуратурата (видео)

„Административната процедура на територията на САЩ не е изолиран случай за Nexo. А важи за цялата криптоиндустрия на фона на динамичния регулаторен пейзаж в страната, при който всички компании са засегнати. Единствено Nexo и Kraken, една от най-старите платформи за обмен на дигитални активи, са осъществили споразумения с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), съобразно новите изисквания на регулатора. Споразуменията са на принципа „no-admit-no-deny", което означава, че въпросът за вина не е поставян на дневен ред. Това е в рязко противоречие с многократните изявления на г-н Карадайъ“, пише адвокатът.

Борисов, Нинова, Карадайъ и Янев се разбраха, че ще се разберат (видео)

Адвокатската кантора отбелязва, че „няма никаква връзка между каквото и да е регулаторно разследване на САЩ и неотдавнашната акция на българските власти срещу българското дружество Ен Ди Ес ЕООД".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.