Сигнализирай!

Нова порция от над 100 членове на БСП напускат партията

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
20
0

Нова порция от над 100 членове на БСП напускат партията, съобщава "Дневник".

Петима общински съветници в Пловдив, избрани от листите на БСП, и 109 други членове на левицата в града напускат партията. Това съобщи на брифинг председателят на групата на социалистите в съвета Николай Радев.

Освен него БСП напускат още и Ангел Иванов, Добромира Тошева, Тодор Стоилов и Йордан Василев. Групата на левицата има седем представители в общинския съвет в Пловдив, но останалите двама не са политически обвързани лица, допълни Радев.

Председателят обяви, че последният конгрес на левицата е причината за напускането на него и колегите му. На който конгрес бяха отстранени четиринайсет противници на Корнелия Нинова. Това се случи вследствие на призиви и акция на вътрешнопартийната опозиция за отстраняването на Нинова от председателското място.

Делегати скандираха „оставка“, докато Нинова говори на Конгреса на БСП

Снимка: Facebook Корнелия Нинова

"Социалистите от Пловдив не бяхме изненадани, защото заседанието доказа всичко, което твърдим още от 2020 г."

"Фалшифицирани делегатски списъци, противоуставно определяне на помощни органи, манипулиране на гласувания, забрана на свободно изразяване на мнение, противоуставно изключване на социалисти" са част от доказателствата, които спомена Радев.

Групата общински съветници на БСП в Пловдив се предполага, че е свързана с бизнесмена Георги Гергов, който беше изключен от партията. Наскоро, заради групите на ГЕРБ и "Автентична лява БСП", общинският съвет реши бизнесменът Георги Гергов да овладее напълно дружеството "Международен панаир Пловдив". Преди около година групата на БСП в общинския съвет в Пловдив промени името си на "Автентична лява БСП". Нсправиха го в знак на протест срещу Нинова.

След напускането на пловдивските социалисти, ръководството на градската организация на БСП отправи съобщение до медиите. В него посочват, че са благодарни, защото "не социалисти, а служители на едрия капитал" са напуснали левицата. "Истинската левица в Пловдив не може да бъде сломена от хора, които обслужват Георги Гергов. Напротив, това е шанс за оздравяване и пречистване на партията в нашия град. Българската социалистическа партия е гръбнакът на лявата идея в България", гласи съобщението.

В отзвук от конгреса кметът на Перник Станислав Владимиров, заедно с още 50 социалисти, също обявиха, че напускат БСП. Бившият министър на отбраната Ангел Найденов се присъедини към тях.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.