Сигнализирай!

Защо американците започнаха да откриват мистериозни въздушни обекти?

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
14
0

На какво се дължи зачестяването на случаи на мистериозни обекти във въздушното пространство на Щатите?

Само през последната седмица, Американските военновъздушни сили се наложи да свалят обекти в 4 различни случая. 3 от тях са все още неидентифицирани, което налага въпросът на какво се дължи тяхната поява.

Една от причините е калибриране на инструментите и промени в протоколите на засичане.
След свалянето на китайския разузнавателен балон над щата Южна Каролина, Командването за въздушно-космическа отбрана на Северна Америка (NORAD) "пренастройва филтрите си, за да забележи по-добре бавно движещи се цели, действащи над определена надморска височина.", казва Джулиет Кайем, бивш помощник-секретар на отдела за вътрешна сигурност.

Военната апаратура е настроена да засича бързодвижещи се мишени, които се отнасят до ракетни удари или вражески самолети. Също така, те прихващат много по-големи обекти.

След промяната, иструментите започват да отчитат и други обекти.

istockphoto

Друга причина е и засилващият се публичен дебат от последните години, който започна да включва бившни военни и пилоти, разказващи за взаимодействията си с тези обекти, както и политици и членове на конгреса, които проявяват все по-голям интерес към мистериозните феномени.
В интернет пространството съществуват потвърдени кадри, взети с военна апаратура, които показват как заснетите обекти изпълняват невъзможни за нас акробатики. От години Пентагонът публично пренебрегва подобни сигнали, но същевременно не предоставя обяснения за същността им. Това буди притеснения свързани с националната сигурност на Щатите, което седи в основата на дебата.

САЩ не намериха следи от извънземна технология в “летящите обекти”, но все още не могат да ги обяснят

Това означава, че въпросните неидентифицирани въздушни феномени (НВФ) са съществували винаги във въздушното простраство, просто не са били засичани или документирани.

В интервю за CNN, бившия заместник-директор на националното разузнаване Бет Санър разкрива,
че директорът на националното разузнаване е представил на Конгреса 247 доклада за документирани неидентифицирани въздушни явления от март 2021 г. и допълнителни 119 доклада от преди март 2021 г.

Около половината от общия брой са „характеризирани като балон или подобни на балон образувания“. Други действат по-скоро като дронове. А някои изглежда не са нищо повече от „отломки във въздуха като найлонови торбички“. Обаче съществуват и такива, които все още нямат обяснение.

"Имаше много дискусии, когато за първи път започнахме да разглеждаме това през 2021 г., че това са извънземни. И мисля, че оттогава хората се отдръпнаха и казаха, че повечето от тези неща вероятно могат да бъдат обяснени. Но за мен тези истории наистина са значителни. Тъй като имаше стигма върху нещата, които пилотите са виждали и много пъти са били обезсърчавани да говорят за тях. А те можгат да бъдат шпионски или други видове заплахи. Така че е важно тези неща да бъдат разкрити.", разяснява Санър.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.