Сигнализирай!

Фенове на "Левски" и ЦСКА почетоха паметта на Апостола (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.02.2023 г.
28
0

Фенове на "Левски" и ЦСКА се обединиха в памет на Апостола. Привържениците и на двата отбора отдадоха почит към паметта на Васил Левски. Днес честваме юбилейна 150-та годишнина от обесването на Апостола на свободата. Именно по тази причина членове на агитките и на двата столични гранда поднесоха венци на паметниците на Левски в столицата.

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, на открито и паметник

"Сините" привърженици го направиха на паметника в парка до стадион "Георги Аспарухов". Традицията във футболния клуб повелява именно този паметник на патрона на отбора да бъде почитан. От отбора посветиха и няколко стиха и специално видео в памет на Дякона:

Тъжна вест: Напусна ни гениалният Петър Жеков

Съществуват имена, чиято светлина е така ярка, че те е страх да посегнеш.
Струва ти се, че ще те опари. Но тя е студена светлина, като звездната.
Със звездна светлина гори ореолът на вечността.
Присъдата е изпълнена. Делото също.
Остана само безсмъртието.
Поклон, Дяконе!

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdsport.bg%2Fvideos%2F876868363371498%2F&show_text=true&width=267&t=0

Феновете на ЦСКА пък организираха шествие. То започна пред стадион "Българска армия" и завърши пред лобното място на Левски - там, където в момента се намира големия негов паметник, открит през 1895 г. Именно това е един от първите паметници, издигнати в Следосвобожденска България. Голяма част от шествието бе съставено от най-малките "червени" привърженици, придружавани от родителите си.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.