Сигнализирай!

Зов за помощ: Да помогнем на 3-годишния Христо в борбата му с мускулната дистрофия

Gospodari.com
Gospodari.com
20.02.2023 г.
51
0

Зов за помощ: Да помогнем на 3-годишния Христо в борбата му с мускулната дистрофия! Можете да дарите средства в платформата PavelAndreev.BG - Кампания "Бъдеще за малкия Христо".

Христо Пенчев е едва на 3 годинки, когато му поставят диагнозата мускулна дистрофия. Ако не предсприеме нужното му лечение, скоро няма да може да тича и играе с връстниците си.

Той се обръща към своите спасители със следния призив:

"Здравейте!
Аз съм Христо и съм само 3 годинки и половина.Обожавам да играя с връстниците си, но мама казва, че тежка болест убива мускулите ми и скоро няма да мога да тичам с тях, ако вие не ми помогнете.

Може би съм късметлия, защото ми я откриха случайно много преди да се появят симптомите. До 27 август, когато влязох в болница с много висока температура, изобщо не подозирах, че имам толкова тежък здравословен проблем. Заради високите нива на чернодробни ензими лекарите решиха да ми направят генетични изследвания. Диагнозата мускулна дистрофия се стоварва върху живота ми и върху живота на цялото ми семейство на 28 ноември 2022 г., когато излязоха резултатите от тях.

Оттогава до днес родителите ми се борят да имам детство като на всички деца и да ми осигурят качествен живот в бъдеще. Лекари в клиника в Турция смятат, че могат да забавят болестта с терапия със стволови клетки в клиника. Благодарение на хора като вас - с добри сърца, първото вливане вече е направено, но през 2023 г. трябва да получа още пет. 

Мама и тате нямат никаква представа колко средства ще са им необходими, за да бъда дете като всички. Терапията ми трябва да продължи с години, за да се забави развитието на болестта. Ако организмът не се поддържа, прогнозите са за не повече от 25 години живот, голяма част от които ще трябва да прекарам в инвалидна количка заради атрофията на мускулите. Няма да мога да тичам, да играя, да върша любимите си неща. Но вярвам, че вие можете да сътворите чудо и да ми помогнете в моята битка за качествен живот."

Всяко дарение е от значение! Може да дарите на следния адрес: "Бъдеще за малкия Христо"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.