Сигнализирай!

Въвеждат платени акаунти в Instagram и Facebook

Gospodari.com
Gospodari.com
20.02.2023 г.
18
0

Въвеждат платени акаунти в Instagram и Facebook.

Социалният гигант пуска „Meta Verified“ - абонаментна услуга за потребители на Instagram и Facebook. Тя включва значка със синя отметка и други предимства, предава Variety.com.

Таксата за Meta Verified ще започва от11,99 долара на месец в мрежата или 14,99 долара на месец за операционната система iOS на Apple. Компанията ще стартира услугата в Австралия и Нова Зеландия тази седмица. Още държави ще се присъединят към списъка скоро.

Новината дойде от Марк Зукърбърг, председател и главен изпълнителен директор на Meta, в неделя.

TeluZ, блокираните гласове или как Facebook се превръща в затвор (РЕПОРТАЖ)

Meta Verified е „абонаментна услуга, която ви позволява да потвърдите акаунта си с държавен документ за самоличност, да получите синя значка, да получите допълнителна защита от злонамерени акаунти, които твърдят, че сте вие, и да имате директен достъп до поддръжката на клиенти“. Това написа предприемачът в публикации във Facebook и Instagram.

„Тази нова функция е за повишаване на автентичността и сигурността в нашите услуги.“

Стартирането на Meta Verified идва, след като Twitter на Илон Мъск рестартира своя абонаментен план за Twitter Blue миналата есен. Той позволява на всеки плащащ клиент да получи синя отметка, заедно с други функции, ексклузивни за абонати, като възможността за редактиране на туитове.

Въпреки това, докато Мъск каза, че Twitter в крайна сметка ще премахне сините значки за акаунти, проверени при предишния собственик на компанията, Meta твърди, че няма да прави никакви промени в акаунти в Instagram и Facebook, които вече са били проверени въз основа на предишни изисквания.

„В дългосрочен план искаме да изградим предложение за абонамент, което е ценно за всички. Включително за творци, фирми и нашата общност като цяло“. Това обявиха от Meta при обявяването на новата програма.

Компанията посочва, че ще изгради серия от проверки в Meta Verified „преди, по време и след като някой кандидатства“ за такъв тип акаунт. И че се ангажира да „предприема бързи действия срещу онези, които се опитват да избегнат нашите системи“.

В допълнение към синята отметка, потребителите на Meta Verified ще получат подобрена видимост и обхват в Instagram и Facebook. Други предимства включват ексклузивни стикери, които абонатите могат да използват във Facebook и Instagram Stories и Facebook Reels.

За да отговарят на условията за Meta Verified, собствениците на акаунти трябва да отговарят на минимални изисквания за активност. Както и да са навършили 18 години. Кандидатите също трябва да представят държавен документ за самоличност, който съответства на името на профила и снимката на акаунта във Facebook или Instagram.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.