Сигнализирай!

Млад мъж яде само макарони със сирене от 17 години (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.02.2023 г.
61
0

Млад мъж яде само макарони със сирене от 17 години. Странностите на Остин Дейвис са заснети от "Вайс". Пред камера той обяснява хранителните си навици.

https://www.youtube.com/watch?v=v1TWvXwgKr0

Остин живее във Флорида, САЩ, заедно с баба си и дядо си. Героят в това видео разкрива, че когато отиде в супермаркета, никой друг продукт на рафтовете не възбужда вкусовите му рецептори така.

За какво си говорят Боби Михайлов и Емо Костадинов? (видео)

Повечето зеленчуци са непознати на вкус за Остин. Не иска да ги опита. Единственото, което купува от магазина, са готови макарони със сирене.

"Тялото ми не ми позволява да ям нищо друго“, казва Остин. И добавя, че не е избрал да бъде такъв.

Човекът знае, че има проблем и му е писнало, но не иска да включва друго в хранителния си режим.

"Когато се опитвам да ям нови храни, получавам различни усещания", твърди Остин. "Веднага щом храната влезе в устата ми, има нещо като сензорна експлозия. Текстурата на храната, консистенцията, усещането в устата, вкусът... Дори да ми харесва, пак имам позиви за повръщане", споделя младият мъж.

Диагнозата

Гаденето от различна храна е диагноза. Според лекарите този човек страда от селективно хранително разстройство, наричано още избягващо/ограничително хранително разстройство. Това е тревожно разстройство, характеризиращо се с постоянно отхвърляне на определени храни. Или отхвърляне на всякакъв вид храна поради отрицателна реакция към определени сензорни характеристики на тази храна.

В случая на Дейвис, например, мисълта за кръв в сурово месо му носи прилошаване. За разлика от анорексията и булимията, които са по-чести при момичетата, това разстройство е по-често при момчетата.

Остин признава, че е почувствал голямо облекчение, когато е получил диагнозата.

"Оказва се, че не съм луд, болестта ми има име!", казва той.

Според експерти това състояние често е резултат от психологически проблеми в ранна възраст. Нашият герой е имал проблеми с баща си, когото той описва като "понякога наистина готин, а понякога не толкова готин".

Той признава, че баща му често е използвал физически мерки срещу него. В резултат на това той развива посттравматично стресово разстройство и намира утеха в макароните със сирене. Дейвис наскоро е започнал да посещава терапевт и се надява да разшири палитрата си от вкусове в бъдеще.

Източник: ladbible

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.