Сигнализирай!

Намериха опасни капани за кучета в софийския Западен парк (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.02.2023 г.
47
0

Намериха опасни капани за кучета в софийския Западен парк, съобщава bTV.

Евгени Генов е собственик на две кучета. Рано тази сутрин при разходка в Западен парк едно от кучетата му намира примамката, хвърлена в храстите край влаковата линия.

„Помислих, че са най-обикновени остатъци от храна, които се изхвърлят ежедневно и побързах да ги взема. Тогава установих, че е нещо много неприятно“, разказва той.

За ефективна зоополиция протестираха в няколко града (видео)

Остатъците от храна били привързани с много здрав конец, на чийто край имало метални предмети.

„Беше много рано преди изгрев слънце. Просто я снимах и побързах да я унищожа, доколкото можах, като я изхвърлих в кофата за боклук“, допълва разказа си Евгени и споделя, че дори със сила не могъл да откъсне повечето елементи от примамката.

Това е първи случай за него да открие подобни „машини за убиване“ на животни, за каквито често е научавал във групите във Facebook. Казва, че не е подал сигнал, зашщото при предишни позвънявания, е липсвала реакция.

Спор между стопани на кучета довел до бурен скандал и физическа саморазправа (видео)

От 3-то РУ-София поясниха, че от началото на годината не са постъпвали подобни сигнали. По думите на Илия Атаносов това е важно, за да се направи проверка и да се пресече тази опасна практика.

Случаят в Западен парк отново подбужда въпроса за ефективните наказания в случаи на предумишлено убийство или опит за убийство на животни. Както знаете, ние от „Господарите“ сме особено чувствителни на тази тема и активно следим за подобни случаи в рубриката ни „Зоополиция“.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.