Сигнализирай!

Мъж получи изгаряния трета степен, след като вейпът му избухна в джоба

Gospodari.com
Gospodari.com
23.05.2023 г.
15
0

40-годишен мъж от Пърт, Австралия получи изгаряния трета степен, след като вейпът му се пръсна в джоба му, съобщава австралийското издание 7News.

Вейп устройството на практика е избухнало и той е получил изгаряния върху седем процента от повърхността на тялото му.“, каза президентът на Австралийската лекарска асоциация д-р Марк Дънкан-Смит, който лекува пострадалия мъж. Устройството се е намирало в десния джоб на панталона му.

Той се нуждаеше от операции и две седмици престой в болница. Каза, че преживяването е нещо, което не би пожелал на никой друг.", допълва лекарят.

източник: 7News

Вейповете увеличават тревожността и депресията сред тийнейджърите

По думите на д-р Дънкан-Смит пълното възстановяване на пострадалия ще отнеме години.

Инцидентът се случва в момент, в който федералното правителство въвежда нови политики за борба с черния пазар на вейпинг устройства. Те са насочени към опаковането, вноса, наличността и съдържанието им.
Правителството ще отпусне пакет от 234 милиона австралийски долара (155 милиона щатски долара) за финансиране на новите мерки.

Сегашните закони в Австралия изискват рецепта за закупуването на вейпове с никотин. Това отваря вратите към масов черен пазар, в който стотици хиляди млади хора купуват устройствата "под тезгяха" в смесени магазини из цялата страна.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.