Сигнализирай!

Никой не иска да вземе наследството на Бенедикт XVI

Gospodari.com
Gospodari.com
20.06.2023 г.
23
0

Никой не иска да вземе наследството на Бенедикт XVI.

Оцелелите роднини на покойния папа ще наследят пари от неговото наследство, според изпълнителя на последната му воля и завещание. Никой от тези роднини обаче не изглежда желае да го докосне, пише religionnews.com.

Един братовчед вече отказа да приеме наследството, други четирима все още не са отговорили.

Проблемът е, че като приеме парите, наследникът поема и всякакви правни искове срещу починалия.

Toва е съгласно законите за имотите в Германия, където живеят всички братовчеди. Йозеф Рацингер, както беше известен преди да приеме папското си име, е обвиняем в едно от най-следваните случаи на сексуално насилие от духовници в страната.

Католическата църква във Франция е изплатила 7 млн. евро на жертви на сексуално насилие

„Не очаквахме това наследство и животът ни е добре без него“. Това коментира Мартина Холцингер, дъщеря и законен настойник на сега 88-годишен братовчед на Ратцингер, който отказа неочаквания подарък.

Когато пенсионираният папа почина на 95 години на 31 декември 2022 г., неговият дългогодишен помощник, архиепископ Георг Генсвайн, започна работа като изпълнител на завещанието. Той надлежно се е свързал с няколкото първи братовчеди, които все още са живи.

Всичко това нямаше да е толкова сложно, ако Бенедикт не се беше оттеглил през 2013 г. Припомняме, че той беше първият понтифекс, подал оставка от шест века. Обикновено папа, който умира в длъжност, оставя всичко на Светия престол, централното правителство на Римокатолическата църква.

„Папа Ратцингер“, както го наричаха италианците, печелеше хонорари от многото книги, които написа, и заплати от университети, в които беше професор по теология. Той също имаше стабилни доходи по време на времето си като архиепископ на Мюнхен, посочват италианските медии.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.