Сигнализирай!

Видео показва първата тренировка на корта на Новак Джокович

Gospodari.com
Gospodari.com
18.09.2023 г.
60
0

Видео показва първата тренировка на корта на Новак Джокович. Кадрите, разпространени в социалните мрежи, са от далечната 1991 година. Предвид, че тенис звездата е родена на 22 май 1987 година, изглежда първите ѝ стъпки на корта са били, когато е била едва на 4 години. Вдъхновяващо начало! Ето какво се случва, когато работиш упорито и преследваш мечтите си цял един живот!

Джокович за първи път открива тениса, когато е само на четири години. Тогава срещу апартамента на семейството му са построени три нови корта. Като дете той се интересува от футбол и ски, но да стане професионалист е нереалистична цел за дете, израснало в разкъсваната от войни Сърбия и с ограничени финансови средства в семейството.

Липсата на тенис инфраструктура в Сърбия прави пътя на Джокович към върха още по-сложен. Трудната икономическа обстановка в югославските наследници през 90-те пък прави възходът му още по-трънлив и от финансова гледна точка.

Джокович мина Алкарас и по приходи – чукна 10 милиона тази година

Днес Ноле е начело на класацията за приходите на тенисистите за всички времена. Той твърди, че никога не е бил мотивиран от парите. "Всяко евро, което съм спечелил, е било спечелено с много пот и сълзи, но не приемам нищо за даденост. Знам какво е чувството да имаш нула на масата, война и санкции. Нека не забравяме откъде идвам. Това ми помага да оценявам повече всичко, което печеля".

Младият Джокович в този често повтарян видеоклип никога не би си представил, че му е съдено да стане най-великият тенисист на всички времена. И все пак това е неговата съдба след спечелването на 24-ата му титла от Големия шлем, а на играча, който не показва признаци да губи страстта си към състезанията, му предстоят още.

Джокович забавлява феновете с имитации (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.