Сигнализирай!

Путин настоява Шойгу да подобри ситуацията на фронта

Gospodari.com
Gospodari.com
25.09.2023 г.
17
0

Руският президент Владимир Путин настоява министърът на отбраната Шойгу да подобри ситуацията на фронта. Вътрешен източник от Кремъл твърди, че Путин иска Шойгу да спре украинската контраофанзива и да върне инициативата на руските сили до октомври.

Според новия анализ на Института за изследване на войната именно на това могат да се дължат активните руски удари.

Снимка: Wikimedia Commons | License details

"Думите на вътрешния източник, ако са верни, може да означават, че руското военно командване може да разпореди безмилостни контраатаки с надеждата да изтощи украинската контраофанзива. Дори с цената руския военен потенциал". Това се казва още в анализа.

Къде изчезна руският военен министър Сергей Шойгу?

Институтът отбелязва, че по-рано вече са наблюдавали случаи, когато руското министерство на отбраната, опасявайки се от неминуемата загуба на доверието на Путин, е активизирало своите усилия и е извършвало чистки сред командния състав. Жертви на подобни чистки са ставали изказалите негативни мнения за преследването на неосъществими военни цели с цената на големи човешки загуби.

Снимка: Wikimedia Commons | License details

Руската армия е извършила миналата седмица над 100 ракетни и 430 въздушни удара. Това каза говорителят на Генералния щаб на Украйна Павло Ковалчук. По думите му руските сили продължават да нанасят масирани ракетни и въздушни удари, за да изтощят украинските системи за ПВО.

Тази сутрин Русия е изпратила в Черно море седем кораба за бойно дежурство. Два от тях носят крилати ракети "Калибър" с общ залп до 12 ракети. Това заявиха украинските военноморски сили в Telegram.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.