Сигнализирай!

Прокуратурата прекрати делото за гражданството на Кирил Петков

Gospodari.com
Gospodari.com
05.10.2023 г.
8
0

Софийска районна прокуратура прекрати досъдебно производство, отнасящо се до декларацията за гражданство, подадена от Кирил Петков.

Досъдебното производство e било образувано с постановление от 31.05.2023 г. от прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП) за това, че К.П. е прикрил истина за наличие на двойно гражданство.

Първоначално Софийска районна прокуратура постанови отказ за образуване на досъдебно производство по случая заради липса на извършено престъпление по смисъла на НК. Тогава отказът беше потвърден от Софийска градска прокуратура и от Апелативна прокуратура-София.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в кулоарите на Парламента. Снимка: Владимир Шоков/БТА

Прокуратурата: Кирил Петков не може да носи наказателна отговорност за казуса с гражданството (видео)

След като досъдебното производство беше образувано от ВКП и изпратено в СРП, са извършени множество действия по разследването. След доклад на събраните материали, наблюдаващите прокурори са преценили, че не е налице извършено деяние по смисъла на чл. 313, ал. 1 от НК и досъдебното производство е прекратено.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.