Сигнализирай!

Ето кой е най-вероятният приемник на севернокорейския лидер Ким Чен Ун (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.01.2024 г.
36
0

Ето кой е най-вероятният приемник на севернокорейския лидер Ким Чен Ун – това е малката му дъщеря. Ким Джу Ае го е придружавала на ракетни тестове и военни паради и е сочена за "най-вероятния" негов наследник, твърди южнокорейската разузнавателна агенция, предаде BBC.

Ким Джу Ае е посочена като наследник на севернокорейския лидер за пръв път от разузнавателната агенция. Все още обаче се разглеждат "всички възможности" за наследяване на Ким.

Снимка: стопкадър видео YouTube/Arirang News

Малката му дъщеря се появи за пръв път в края на 2022 г. Оттогава присъства в публичното пространство. Оценката на разузнаването за ролята ѝ като наследник се основава на "цялостен анализ" на публичните дейности.

Въз основа на цялостен анализ на публичните дейности и нивото на уважение към Ким Джу Ае от първоначалната ѝ публична поява, към момента тя изглежда най-вероятният наследник“, казват от разузнавателната агенция.

И допълват: „Държим очите си отворени за всички възможности, защото Ким Чен Ун е все още млад, няма големи здравословни проблеми и има много променливи“.

https://www.youtube.com/watch?v=eVrjt-UbARI

Смята се, че в момента Ким Джу Ае е на 10 години.

Министърът на обединението на Южна Корея Ким Юнг-хо даде подобна оценка за дъщерята на Ким на пресконференция миналия месец.

Непрекъснатият акцент върху дъщерята на Ким Чен Ун може да се разглежда като доказателство, че Северна Корея бърза да демонстрира намерения за наследяване на фона на трудни вътрешни обстоятелства“, каза той.

Снимка: стопкадър видео YouTube/Arirang News

Наблюдатели отбелязват, че Ким сега се нарича „уважавана“ дъщеря, а не „любима“, както бе представена при публичния си дебют през ноември 2022 г.

Съвсем наскоро тя придружи баща си при изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета Hwasong-18 с твърдо гориво (ICBM). Това е най-модерната ракета с голям обсег в арсенала досега.

Тя бе до баща си и когато Северът изстреля своя шпионски сателит Malligyong-1 в орбита през ноември миналата година след два неуспешни опита. Пхенян твърдеше, че Malligyong-1 ще даде на Ким изглед към Белия дом.

Ранното представяне на госпожица Ким пред обществеността може да бъде начинът на баща ѝ да гарантира, че дъщеря му ще се утвърди, преди да поеме властта, коментират анализатори.

Снимка: стопкадър видео YouTube/Arirang News

Това може да бъде и начин за Ким да преодолее предразсъдъците в дълбоко патриархалната Северна Корея. Страната никога не е била ръководена от жена.

Севернокорейският лидер е изключително потаен относно семейството си, отбелязва BBC. Дори съпругата му Ри Сол Джу беше пазена в тайна известно време, след като двойката се ожени.

Севернокорейците ще бранят паметниците на Ким Чен Ун от… тропическа буря

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.