Сигнализирай!

Определиха кой съд ще гледа делото "Дебора"

Gospodari.com
Gospodari.com
15.01.2024 г.
12
0

Определиха кой съд ще гледа делото "Дебора" - Районният съд в Пловдив. Решението е на тричленен състав, след като през последните месеци всички съдии в Стара Загора си направиха отвод, пише NOVA.

И последният възможен съдия в Стара Загора е отказал да разгледа случая “Дебора”

В определението се казва: „Настоящият състав, като съобрази, че страните имат право на разглеждане на делото от независим и безпристрастен съд, прие, че е налице необходимост от промяна на подсъдността. Делото следва да се разгледа от Районен съд – Пловдив. Той не само е териториално близо до Районен съд – Стара Загора, но и се намира в друг съдебен район. Наред с това, промяната в подсъдността и изпращането на делото за разглеждане от Районен съд – Пловдив няма да доведе до необосновано завишаване на разходите и няма да препятства достъпа на страните, свидетелите и експертите до участие в производството“.

Припомняме, че през последните месеци всички съдии в Стара Загора си направиха отвод по делото за жестокото зверство над Дебора. Едни от съдиите са приели да се оттеглят, за да се избегнат всякакви съмнения в безпристрастното разглеждане и решаване. Други са си направили отвод, защото са решавали за мярката за неотклонение на задържания Георги Георгиев. След като вече е избран съд ние силно се надяваме, че справедливата присъда няма да се забави! #НеНаНасилието

400 шева върху еволюцията на българското общество (Коментарът на „Господарите“)

Протест срещу насилието срещу жени, докато депутатите се забавляват на заседание (РЕПОРТАЖ)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.