Сигнализирай!

Пловдивчанин осъди общината, след като дърво едва не го уби (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.01.2024 г.
11
0

Пловдивчанин осъди общината за 30 000 лева, след като дърво едва не го уби, съобщава NOVA. Случаят е от преди година, но съдебното решение срещу администрацията е ново.

Мъжът, затиснат от дърво в Пловдив, плати хиляди за операции (видео)

Тогава съпругата на потърпевшия се оплака, че в болницата са поискали да плати консумативите за операцията. Нещо, което се оказа абсолютно законно и това провокира темата трябва ли да се плащат консумативите за ортопедичните операции. 

Инцидентът се е случил през март миналата година по време на разразила се буря в квартал „Захарна фабрика” в Пловдив. Голямо дърво се стоварва върху мъжа, докато той е вървял по тротоара близо да дома си.

Велко Генчев разказа, че всичко се е случило много бързо. Съпругата му Марияна Генчева уточнява, че са осъдили общината за обезщетение. Тя добавя, че мъжът и не може да се движи без патерици. Генчева каза още, че за премахване на опасното дърво са подавани сигнали, но никой не се е отзовал.

„Присъденото обезщетение е 30 000 лева. Решението все още не е окончателно, разбрах, че общината ще обжалва”, добави Марияна Генчева. По думите ѝ семейството трудно е намерило средства за операции на краката на мъжа, след инцидента.

Велко Генчев разказва, че продължават да не се взимат мерки за опасните дървета.

От община Пловдив уточнят, че решението на съда не е окончателно и ще се възползват от правото си да обжалват пред Апелативен съд - Пловдив.

Коментарът на "Господарите"

Поздравления за Велко Генчев и семейството му, че не са подминали случая, а са потърсили правата си. Крайно време е обаче съдебните решения срещу институции да се отразяват на пряко отговорните. Защото иначе като данъкоплатци съдим сами себе си. В много държави е възприета практиката на лична отговорност от държавните и общински служители. Щом не са се справили със задълженията си и това е довело до обезщетение за граждани, справедливо е това да се отрази най-малкото на кариерното им развитие. Именно за това призоваваме и ние от "Господарите".

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.