Сигнализирай!

Терзиев предложи увеличение на заплатите в столичния градски транспорт

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2024 г.
8
0

Терзиев предложи увеличение на заплатите в столичния градски транспорт, предаде БТА. Това стана ясно след срещата на кмета с представители на бранша.

По-рано служители от софийския градски транспорт излязоха на протест, като заплашиха, че ще блокират ключови линии в града. Те настояват за 30 процентово увеличение възнагражденията им.

Служители на градския транспорт в София излизат днес на протест (видео)

Предложението на Васил Терзиев обаче е 15% увеличение на основната им заплата, стартиращо от 1 март. Столичният кмет заяви, че че ще се търси възможност за повторно увеличение през годината, което да бъде обвързано и с развиване на бонусна система за всички служители в отделните дружества.

"Целта ни е да намерим трайно решение, за да можем да стимулираме младите водачи да се присъединят към транспортните дружества", каза още Терзиев.

Въпреки разминаването в желанията на бранша и предложението на столичния кмет, Терзиев определи срещата с представителите на Конфедерацията на независимите синдикати в България и Конфедерацията на труда „Подкрепа“ като "продуктивна".

Хиляди жители на столицата разчитат ежедневно на градския транспорт. Това ключов сектор, който не може да спре да функционира. Исканията на бранша са основателни, предвид ситуацията в държавата. Предстои да видим дали ще се съгласят на по-малко увеличение от това, за което настояват.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.