Сигнализирай!

Вече втори ден блокират за посещение Айфеловата кула (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.02.2024 г.
13
0

Вече втори ден блокират за посещение Айфеловата кула, предаде кореспондентът на NOVA Петя Желева.

Причината е протест на служителите, които се грижат за поддръжката на монумента. Стачните действия стартираха още вчера.

Два са синдикатите, които подкрепят около 360-те работници. Те са ядосани от начина, по който съоръжението се управлява финансово и настояват за правилно разпределение на парите за неговата грижа.

И във Франция протестиращи фермери блокират Париж

Служителите недолстват, че се пренебрегва окаяното състояние и нуждата от ремонт на Айфеловата кула. Заради предстоящата Олимпиада дори е преустановено боядисването на монумента.

Те упрекват кметството на Париж, че подценява важността на поддръжката на знаковата кула. Работниците настояват не за по-големи заплати, а за повече средства, с които да ремонтират съоръжението.

Пияни туристи се заклещили на Айфеловата кула – останали да пренощуват там

Айфеловата кула е една от най-посещаемите забележиелности не само във Франция, но и целия свят. Ежедневно тя се посещава от около 20 000 туристи, а годишно - от около 7 милиона

Стачните действия на синдикатите разочороваха хилядите туристи, които са отишли, за да се качат на върха на кулата. Посетителите стоят пред огромен екран на територията на монумента, който обявява протеста. Те се надяват съоръжението да отвори скоро.

Служители са наистина загрижени за състоянието на кулата и нейното бъдеще. Смята се, че протестите ще приключат до сряда.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.