Сигнализирай!

ЕК обяви, че няма решение в ЕС за изпращане на войски в Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
27.02.2024 г.
19
0

ЕК обяви, че няма решение в ЕС за изпращане на войски в Украйна. Това заяви днес говорител на Европейската комисия, цитиран от кореспондента на БТА в Брюксел Николай Желязков. В комисията беше дадена пресконференция в отговор на въпрос, свързан със снощните изявления на френския президент Еманюел Макрон.

Денков с първи думи от Украйна: Почувствах със сърцето си несправедливото страдание (видео)

Говорителят приветства обявената от френския президент коалиция за доставка на ракети с голям обсег и посочи, че Украйна има нужда от такова оръжие. „Доставки на оръжие от държави извън ЕС се обсъжда, европейските страни решават дали общият бюджет може да покрива подобни разходи”, допълва говорителят.

снимка: iStock

Той каза още, че „видовете военна подкрепа за Украйна са суверенно решение на държавите от ЕС. Съюзът прие решение да подкрепи страната с всичко необходимо, за да спечели тя войната, в която се отбранява срещу руското нападение. Държавите от ЕС потвърдиха това решение многократно. Само част от оказваната помощ преминава през равнището на ЕС. Оказваната двустранна помощ се преценява от държавите в ЕС, тяхна е оценката с какво най-добре могат да подкрепят Украйна”, обобщи говорителят.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.