Сигнализирай!

12 души са арестувани след насилие на турски мач (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.03.2024 г.
9
0

12 души са арестувани след насилие на турски мач. Случаят е от турския футболен шампионат между Трабзонспор и Фенербахче (2:3) в Трабзон.

Президент на турски футболен клуб наказан до живот (видео)

"Дванадесет души, които бяха идентифицирани като замесени в сблъсъците след мача Трабзонспор - Фенербахче, бяха задържани". Това обясни министър Али Йерликая в социалната мрежа X. Тълпа от фенове нахлу на терена на стадиона на Трабзонспор. След последния съдийски сигнал на срещата в момент, в който футболистите на Фенербахче празнуваха победата.

Ултрасите атакуваха играчите и треньора на отбора от Истанбул. Вратарят на Фенербахче Доминик Ливакович получи юмрук в лицето по време на сблъсъците.

"Това е недопустимо насилие, което няма място в нашия спорт - на и извън терените", написа в Instagram президентът на FIFA Джани Инфантино. "Всички играчи трябва да се чувстват защитени, за да могат да упражняват спорта навсякъде по света", написа още шефът на световната централа. Kато призова властите да следят, че това ще бъде спазвано. И че авторите на шокиращите кадри от Турция ще бъдат отговорни за действията си.

снимка: Youtube/Football View

Освен привържениците, които нахлуха на терена, бяха арестувани и още петима души, които са призовали за насилие в социалните мрежи, добави турският министър.

Турската футболна федерация обяви инцидентите като "недопустими". И потвърди, че "ще има строги наказателни санкции за отговорните за инцидентите". Инцидентите от неделя се прибавят към дългия списък с насилие в историята на турския футбол. Шампионатът бе прекъснат за седмица през декември месец след агресията над съдия от президента на Анкарагюджю.

Видео: Youtube/Football View

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.