Сигнализирай!

Огромен пожар затвори пътя Хасково-Димитровград (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.08.2024 г.
15
0

Огромен пожар пламна малко след обяд край пътя между Димитровград и Хасково в района на склад за гуми и джанти. Огънят се е разпространил много бързо заради силния вятър и сухата растителност, информира Haskovo.info.

Първите сигнали за пожара са получени малко след 12 часа. На място са изпратени екипи от Димитровград, а след това към тях се присъединиха и пожарни от Хасково.

Източник: NOVA

Огънят е тръгнал в близост до фотоволтаична централа и вятърът го е насочил на юг покрай търговския обект за гуми и джанти. Пламъците обаче стигнали до селскостопански постройки.

Изпепелени са около 550 декара сухи треви, ниви, храсти и дървета. Изгорял склад с амониева селитра, система за напояване и пластмасови касетки. Огънят е засегнал и селскостопанска техника, трактори и автомобил.

Пожарът в Рила става все по-голям, районът е труднодостъпен (видео)

Силният вятър е разпалил сухата растителност за секунди. Дървета спрели огъня, преди да стигне до главния път. За щастие стихията е вече овладяна. Предстои да се установи причината за пожара, но се предполага, че той е тръгнал от задния двор на автосервиз, където са паркирани цистерна за гориво и камион, коментира началникът на димитровградската противопожарна служба Иван Пачов.

Временно движението по път в участъка Хасково – Димитровград е ограничено, посочват от АПИ.

Трафикът се осъществява по обходен маршрут Димитровград – Горски извор – Хасково и обратно.

Огромен пожар затвори пътя Хасково-Димитровград (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.