Сигнализирай!

САЩ предупредиха, че над 40 авиокомпании може да използват самолети Boeing 737 с проблеми

Gospodari.com
Gospodari.com
22:05 ч.
114
0

САЩ предупредиха, че над 40 авиокомпании може да използват самолети Boeing 737 с проблеми. Националният съвет по безопасност на транспорта на САЩ заяви, че повече от 40 чуждестранни оператори на Boeing 737 може да използват самолети с компоненти от системата за управление на щурвала, които могат да представляват риск за безопасността. Не уточняват обаче кои авиокомпании могат да бъдат засегнати, съобщи Reuters.

Миналата седмица съветът издаде спешни препоръки за безопасност относно потенциала за блокиране на системата за управление на кормилото след инцидент през февруари. Тогава педалите на самолет Boeing 737-8 на авиокомпания United Airlines със 161 души на борда са "заседнали" в неутрално положение по време на кацане в Нюарк.   

Екипажите на полета може да не знаят какво да очакват, ако задвижващият механизъм за насочване на движението се повреди на ниска надморска височина или по време на кацане“. Това коментираха от Националния съвет по безопасност на транспорта на САЩ, наричайки повредата „неприемлива“.

Семействата на загиналите при катастрофи искат "Боинг" да плати 24 милиарда долара глоба

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.