Сигнализирай!

Футболен клуб остави след себе си съблекалня в окаяно състояние (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09:59 ч.
215
0

Футболен клуб остави след себе си съблекалня в окаяно състояние. Вълна от възмущение след футболен мач в град Две могили, Русенска област, пише БНТ

Неприятен инцидент беляза срещата между ФК „Филип Тотю“ от град Две могили и ФК „Младост“ от Екзарх Йосиф. Въпреки че гостуващият отбор си тръгва от този мач като победител, оставя след себе си кал и разпилени отпадъци.

"Виждате ситуацията тук, директно с калта вътре в стаята, в банята и предполагам, че може да има задръстване в канализацията“, каза Божидар Борисов, кмет на град Две могили.

"Спортът е нещо, което освен че трябва да възпитава, то дава пример, учи на респект, учи на уважение, изгражда характер. Такива прояви не трябва по никакъв начин да бъдат толерирани, тъй като те създават точно обратното, създават една агресия, настройват, тласкат към такава - не само към агитките, а и към отделните отбори. Това е лош пример за нашите деца, а те са бъдещето", категоричен е Станислав Давидов, член на УС на ФК „Две могили“.

От ФК „Младост“ отказват коментар, но обясняват, че липсата на подходящи условия и дъждовното време допълнително са допринесли за случилото се.

"Това не е точно така. Може да не е голям, модерен стадион, но мисля, че сме създали доста добри условия на тези момчета да ги посрещнем и да ги изпратим подобаващо“, смята Станислав Давидов, член на УС на ФК „Две могили“.

"Имаше обективни условия наистина - дъжд, кал, тежък терен. Най-малкото нашите футболисти си изчистиха бутонките още отвън и си влезнаха в помещенията“, коментира Божидар Борисов .

Заради липсата на финансиране от държавата ремонтът на съблекалните на стадиона в град Две могили се бави близо 60 години. Строителните дейности приключили преди няколко месеца, като за тях местната власт платила около 80 хиляди лева от бюджета си.

"И когато видите след един такъв мач такава обстановка, която е оставена от колегите футболисти, точно това провокира в нас начина на отношение. Трябва да се отделят някакви финансови средства от БФС не само за професионалните отбори, но и за аматьорските, тъй като той е в основата на развитието на професионалния футбол", смята Божидар Борисов.

Годишната издръжка, която общината в град Две могили плаща за футболния клуб, е малко над 30 хиляди лева. Сумата обаче се оказва непосилна за много от малките населени места в областта.

Коментарът на “Господарите”

Изключително непрофесионално и грозно отношение от страна на гостуващия отбор. Доброто поведение във всяка една ситуация е показател за възпитание и спортсментство. Трябва всички отбори да го притежават. Надяваме се, че ще се засрамят и ще поработят над отношението си не само на терена, но и извън него! 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.