Сигнализирай!

Джорджа Мелони иска обезщетение от 100 хиляди евро по делото за „дийпфейк порно“

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
70
0

Джорджа Мелони иска обезщетение от 100 хиляди евро по делото за „дийпфейк порно“. Италианският министър-председател свидетелства по процес срещу двама мъже, които са създали и разпространили манипулирани чрез „дийпфейк технологии“ клипове с нейния образ. Тя направи изявление пред съда в сардинския град Сасари, настоявайки отговорните за манипулираните клипове да бъдат наказани. „Това е форма на насилие срещу жените“, заяви тя.

Двамата италианци, баща и син, са обвинени, че са използвали софтуер, за да създадат и разпространят фалшиви видеоклипове, на които лицето на Мелони „е насложено“ върху телата на порноактриси. Според разследващите видеата са достъпни на американски сайт за възрастни в течение на месеци, като са били гледани милиони пъти.

Лидерката на крайнодясната партия „Италиански братя“ иска да ѝсе изплати обезщетениев размер на 100 хиляди евро, като планира да дари средстватав подкрепа на жени, станали жертвина насилие. И още посочи, че иска процесът да изпрати послание до другите жени и жертви на подобни злоупотреби, че не трябва да се страхуват да се обръщат към съда. Ефектътна тези клипове върхумен беше непоносимОсобеноза някоя като менкоятосе бори ежедневно снасилието срещу жени, заяви Мелони.

Разследването срещу двамата мъже започва в Сасари през 2020 г. След показанията на Мелони съдията назначи следващото заседание за февруари 2025 г. Очаква се да бъдат изслушани и други свидетели по делото.

Италианският премиер иска обезщетение заради дийпфейк с порнографско съдържание

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.