Сигнализирай!

Моторист катастрофира заради гориво на пътя, но получи акт (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
195
0

Моторист катастрофира заради гориво на пътя, но получи акт. Полицаите му връчили акт заради алинея от закона, която гласи “несъобразена с пътните условия скорост”, разказва NOVA

При инцидента няма пострадали. На мотора са се возили двама човека. „Исках да вляза в бензиностанцията да заредя. Моторът ми се подхлъзна и двамата паднахме до тротоара. Докато дойде полицията, от мотора ми изтече бензин. Опитаха се да ме убедят, че следата от дизел не е прясна, на няколко дни е, и това не е причината за моето падане. Дадоха ми документ, че нямам възражение да опиша всичко, което е станало. Аз отказах и ми съставиха акт", разказа мотористът Галин Мандаджиев. 

По думите на Пламена Пунгова от РПУ на МВР - Казанлък служителите на закона съобщават, че има петна по пътното платно, но те са били стари и засъхнали и не са причина за инцидента. 

Мандаджиев подава сигнал на телефон 112, защото смята пътната обстановка за опасна и за останалите участници в движението, но получава акт за несъобразена скорост. Пламена Пунгова посочи, че сигналът ще бъде разгледан и може да се обжалва наказателното постановление.

Коментарът на “Господарите” 

Куриозна ситуация, в която потърпевшият е виновен за обстоятелствата. Уникално! Типично за нашата държава, в която никой не поема отговорност, но със сигурност намира виновен! Силно се надяваме, че съдът ще успее да открие истината и ще оневини моториста! Както и ще накаже институциите, които не са разчистили и обезопасили терена за участниците в движението! Друг е въпросът, че причинилият този разлив на гориво е трябвало да се обади на 112, но… да се поеме отговорност е трудно да се случи!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.