Сигнализирай!

Повдигнаха обвинения на бившия кмет на Кърджали (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
168
0

Има повдигнато обвинение срещу бившия кмет на Кърджали Хасан Азис. Той е с наложена мярка "подписка", съобщи самият той пред bTV.

"Определени държавни органи упражняват натиск срещу привърженици на Алианса за права и свободи (АПС). По време на задълженията ми като кмет на общината, а и след мандата ми, винаги е имало проверки спрямо мен. Към настоящият момент тези проверки продължават, като бройката им се увеличава с всяка изминала седмица", казва Азис.

Хасан Азис е обвинен по разследване на Комисията за борба с корупцията за това, че в качеството си на кмет през 2022 година е нарушил закона за обществените поръчки. Той е възложил на пряко договаряне почистване на дере в квартал „Байкал“ в Кърджали, и е надхвърлил с 8 000 лева прага, над който е бил длъжен да обяви  обществена поръчка.

Мръсният език на депутатите (видео)

Азис посочва, че в обвинителния акт е записано, че му се налага мярка „подписка“, от което следвали „няколко важни последствия“.

"На първо място – по време на предизборна кампания, като политически активен човек със съответните отговорности, ми се отнема възможността да осъществявам определени действия и да изказвам определени идеи. На второ място – ограничават ми се възможностите да работя по време на кампания. И на трето място – ограничават се моите човешки права, защото аз имам работа и извън Кърджали", коментира още той.

Хасан Азис няма забрана да напуска страната. Ако му се наложи да напуска Кърджали обаче, той трябва да иска разрешение от прокурора, но предвид ограничаването на действията му в рамките на кампания, не очаква да получи такова разрешение.

"През следващите две седмици очаквам определен държавен орган да увеличи натиска си към хора с конкретни политически идеи и действия'", смята той.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.