Сигнализирай!

Камерите на тол системата следят и за липса на "Гражданска отговорност"

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
99
0

Камерите на тол системата следят и за липса на "Гражданска отговорност". Национално тол управление е осигурило възможност на Министерство на вътрешните работи да извлича информация за преминаващите пътни превозни средства от електронната система за събиране на пътни такси, с цел контрол върху застраховката „Гражданска отговорност“. Тази функционалност позволява на МВР да използва данните, заснети от тол системата, за проверка дали застраховката е валидна и дали автомобилът има такава. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Достъпът до базата данни е посредством съществуващия комуникационен канал за обмен на данни между НТУ и МВР, което прави процеса по правоприлагане по-бърз и ефективен.

Планира се и допълнително разширяване на възможностите за правоприлагане, като се предвижда изграждането на аналогична връзка за контрол и по отношение на годишния технически преглед на пътните превозни средства. Това ще допринесе за повишаване на безопасността на пътя чрез осигуряването на по-добър контрол върху техническата изправност на автомобилите.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.