Сигнализирай!

Шофьор скрил в бельото си кокаин за над 2 млн. лева – хванаха го на „Капитан Андреево“ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
62
0

Шофьор скрил в бельото си кокаин за над 2 млн. лева – хванаха го на „Капитан Андреево“. Митническите служители са открили 13,028 кг кокаин, укрит по тялото на мъж. Той пътувал като втори шофьор на товарен автомобил, излизащ от страната през пункт „Капитан Андреево“. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

На 9 октомври на пункт „Капитан Андреево“ пристига товарен автомобил с чужда регистрация, в който заедно с водача му като втори шофьор пътувал мъж – турски гражданин. Пред митническите органи водачът на товарната композиция представил редовни документи за превозваната групажна стока от Германия през България за Турция, като при проверката нарушения не са били установени. Преди контролните действия вторият шофьор напуснал превозното средство, което провокирало митнически служител да му извърши личен преглед. По време на последния под якето и в бельото на мъжа били открити общо 13 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на кокаин. Общото задържано бруто тегло на открития кокаин е 13.028 кг на стойност 2 345 040 лева, оценен за нуждите на съдебната система. 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор 36-годишният турски гражданин е бил задържан за срок до 72 часа.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.