Сигнализирай!

След сигнал от кмета: Община Перник ще бъде глобена за замърсяване на река Струма (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 4 часа
184
0

След сигнал от кмета: Община Перник ще бъде глобена за замърсяване на река Струма. Точно той написа във Facebook профила си, че водата в реката е с необичаен цвят, припомня bTV.

Миналата седмица река Струма край Перник беше оцветена в оранжево и кафяво. Веднага след това РИОСВ извършиха проверка на място, при която не бяха установени нарушения. В деня на извършване на проверка бяха назначени предписания към общината.

Преди три дни бе извършена повторна проверка и e установено, че тези предписания всъщност не са изпълнени от общината и затова тя е глобена. „След подадения сигнал към екоминистерството и РИОСВ дойдоха много служби, подчинени на министерството, и не тръгнаха да търсят извършителя, а да накажат този, който сигнализира - немирният кмет трябва да стане по-мирен. Ако наистина бяха дошли да си свършат работа, щяха да направят една детайлна проверка и щяха да не избързват с тези констатации и наистина да разберем кой е извършителят. Няколко дни след това Ние имахме огромно запрашаване в града“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Според него екозвеното в Перник вече не съществува самостоятелно, а е слято с централното в София. Екип на екоинспекцията е взел проби. Първоначалните данни показват, че всички показатели на водата са в норма. Детайлният анализ обаче ще бъде готов след около седмица.

Коментарът на “Господарите”

Силно се надяваме, че ще бъде наказан виновният за това замърсяване, а не този, който подава сигнала за случващото се. Видно е, че Общината иска да се справи с проблема, а не го неглижира. Редно е обаче да се направят необходимите експертизи преди да се налагат глоби. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.