Сигнализирай!

Още един чужд инвеститор напуска България

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
67
0

Още един чужд инвеститор напуска България. Става дума за предприятие за преработка на целулоза и хартия в Стамболийски, което е с над 300 служители. Това съобщи Боян Бойкински, областен координатор на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в Пловдив, предаде БТА. Според него основната причина за прекратяването на дейността на предприятието е пожарът, избухнал в производствената част на завода преди месец. 

Заводът предстои да затвори официално врати от Нова година, а заедно с това ще бъдат прекратени и трудовите правоотношения на всички работници в предприятието. 

"Като говорим за персонал става дума за около 300 човека, което е доста сериозно на фона на град Стамболийски", каза още областният координатор на КНСБ в Пловдив и допълни, че преди пожара по никакъв начин не се е говорило за пълното закриване на завода.

Предстои да бъдат организирани срещи, на които ще бъдат обсъдени важни въпроси, засягащи официалното прекратяване на дейността на производството на фирмата и съкращаването на служителите. 

"Със сигурност ще има не една и две срещи включително и с КНСБ, тъй като в крайна сметка когато говорим за стотици работни места, респективно за стотици семейства, няма как да не бъдат намесени синдикатите, за да може това болезнено действие да бъде смекчено по някакъв начин. Ще се говори за квалификация и преквалификация на персонала, намирането на работни места за съкратените работници и служители, както и начинът, по който ще бъдат съкратени те", допълни още Боян Бойкински. 

Пожарът в производствената част на завода избухна в края на месец септември. В потушаването му се включиха 12 пожарни екипа на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) – Пловдив.

Японски завод мести производството от България и съкращава 1000 души

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.